>ДПС иска вот за цялостната политика на ГЕРБ


>

Консултациите по мотивите на вота за недоверие с левицата започват. След заседанието си от ДПС обявиха, че мотивите трябва да са за цялостната политика, а не за конкретни сектори.

„ДПС ще предложи на левицата темата да бъде именно цялостната политика, а ако се наложи, ще направи консултации и с други политически сили, без „Атака“, обясни заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

По думите му не може да се очаква друго от кабинет, който е продукт на парламентарно мнозинство, част от което е и партия Атака.
В момента липсва национална визия за развитието на страната, но по-големият проблем е, че кабинетът още не е осъзнал необходимостта от такава визия, продължи Местан.
Той посочи, че вотът има още една цел – да покаже, че е възможен и друг модел на властта и да представи алтернативни политики.
От ДПС изразиха резерви и към конституционните промени, подготвяни от вицепремиера Симеон Дянков във връзка с данъците и пакта за финансова стабилност.
Другият заместник-председател на партията Христо Бисеров обясни, че въпреки проведените консултации, са изненадани, от решението на ГЕРБ да внесат смостоятелно проекта.
Според ДПС тази крачка е неправилна, но това все още не означава, че законопроектът няма шансове да мине.
„Имаме сериозни възражения по текстовете и ще настояваме да бъдат отчетени“, посочи Бисеров.
Основните им възражения са свързани с блокирането на данъчната система като икономически регулатор в криза и целенасоченото комбиниране на валутен и фискален борд, което ще се отрази пагубно върху икономическия растеж на страната.

Друго възражение на ДПС е, че от предложените промени в основния закон са изключени общинските бюджети.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s