>Софиянски: Този вот на недоверие е в услуга на ГЕРБ


>

Сегашният вот, който е внесен е по-скоро да разсее обществото от проблемите на страната, заяви Стефан Софиянски по Нова телевизия, по повод внесения от БСП вот на недоверие към правителството. Според него ОДС, която е извън парламента би поискала друг вот на недоверие, като по този начин той ще има и опозиция вътре в парламента, предаде КРОСС.
Този вот е в услуга на ГЕРБ, тъй като ще стане „една говорилня“. „Според мен трудно ще бъде свалено правителството, тъй като „други механизми“ в момента работят“, заяви бившият кмет. Най-сериозното и най-тревожното в момента е икономическото положение в страната. Последното предложение, което сме изпратили до Синята коалиция, засяга резерва, каза Софиянски. Според него над 3 млрд. липсват от резерва.
Нормално е в критична ситуация да се използват средства от резерва, но ние не знаем как са използвани тези пари. „Аз бих ги използвал, за да намаля последствията от кризата. Ние в момента сме в окото на кризата в момента. Според Дянков и Борисов ние излизаме за 18-и път от кризата“.
„Прочетете мотивите на вота – седем страници глупости. Казвам „глупости“, защото предишното правителство правеше същото“, заяви Софиянски. В този дебат трябва да стане ясно, че тези пари са били взети неправилно. Аз не знам къде са тези 3 милиарда, възможни са много комбинации. Ако знаех, щях да критикувам начина, по който са използвани“, заяви той. Според него, въздържането не е позиция. Трябва да има конкретна позиция.

Ние ще подкрепим категорично Синята коалиция в някои региони на страната, заяви Стефан Софиянски. Това ще го направим в името на общата кауза, заяви той. Сега ще преценим-в сегашната ситуация аз трябва спечеля срещу Кадиев, защото опозицията са БСП и ГЕРБ. Трябва да се мобилизира опозиционния вот

Източник actualno.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s