Да си въоръжим децата. Това ли ни остава?


Яна беше изключително добър човек, весела, лъчезарна, жизнерадостна, „истински борец за правда“. Това казаха на пресконференция роднини и приятели на убитото в Борисовата градина момиче.
„Може би единственият й недостатък беше, че обичаше да казва истината в очите. Гордеем се с нея“, каза през сълзи бащата Явор.
„Да си въоръжаваме децата. Това ли ни остава?“, попита той. За последно баща й се чул с нея по телефона на 8 юли. На следващия ден го извикали в полицията в Козлодуй, за да му кажат за случилото се.
Шествие в памет на Яна Кръстева тръгва тази вечер в 19,30 ч. от езерото „Ариана“.
По данни на СДВР часове преди смъртта си 28-годишната Яна е била с приятели в заведението „Маймунарника“ в Борисовата градина, откъдето се чувал концертът от Sofia Rocks на стадион  „Българска армия“.
Идеята за шествието е хрумнала спонтанно на приятелите на загиналото момиче, които призовават всички съпричастни към случилото се да запалят свещ в памет на Яна Кръстева.
Яна особено много е обичала децата. Последната й работа е била да изработва дървени играчки за най-малките в софийски мол. 
Най-близките й упрекнаха медии, че са описали Яна като клошарка.
Мечтаела да изучава философия и мечтата й се е сбъднала. Часове преди да намери смъртта си, младото момиче е празнувало приемането си в университета като студентка по философия.

„Яна обичаше да живее и да кара хората да се усмихват, понякога плачеше на лицемерието на хората“, сподели на пресконференцията приятелка на убитото момиче.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s