Яне: Какво му се плашите толко на Бойко? Той е мутра


След като вчера стана ясно, че зад „уволнението“ на премиера Борисов стой партия РЗС, днес лидерът на партията Яне Янев обясни пред Нова телевизия, че това не е негативна кандидатпрезидентска кампания, а точно обратното, защото на „народа му е причерняло от това правителство, от тази бедност, корупция, безалтернативност“.
Според него слоганът „Ще уволня Борисов!“ няма нищо общо с този на „Нова зора“ от миналите избори – „Гласуваш за Борисов, получаваш Костов!“, защото ако кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов спечели изборите,“първият указ, който ще издаде, е да внесе поправки в сега действащата конституция, за да проведе референдум за нова българска конституция“, обясни Янев.
„На премиера най му изнася с ножицата да реже ленти, но той не разбира, че с всяка отрязана лента си отрязва поне една седмица от мандата. И ако започнем да правим калкулации, ще видим, че в края на годината той сам ще си отреже мандата“, продължи лидерът на РЗС.
„Нито вие, нито Атанас Семов може реално да уволни Борисов. Може да го уволни българският избирател“, реагира водещият и разпали Яне Янев.
„Ама що за глупости, цитирате Бойко Борисов като че ли е Конфуций. Какъв премиер е този случайно попаднал човек и кукла на конци. Какво му се плашите толко на Бойко? Какъв е този Бойко?“, развихри се лидерът на РЗС.
„Досега нито един президент не се е възползвал от възможността да бъде законодател по отношение на промени в конституцията”, а Семов ще го направи, обясни той.
На въпроса защо е подкрепил кабинета „Борисов“ в началото, Янев отговори, че той винаги е говорил открито за премиера още „от момента, в който го спуснаха кукловодите в Министерството на вътрешните работи като главен секретар“ преди 10 години.
Яне не пожали и журналистите, които според него са „подтичвали тогава по него със силно навлажнени езици и ослюнчени, и натеменужени и Бойко, Бойко – великият Бойко!“
„Бойко е една най-обикновена мутра, която е удобна за така наречения генералски кръг, който в момента е спуснат с една определена цел, която в момента се вижда“, заяви лидерът на РЗС и допълни, такива хора не трябва да притежават официална власт.
Янев обясни, че е подкрепил кабинета „Борисов“ заради голямото доверие, което е получил премиера от хората.
“Настроението сред хората отдавна вече е анти Бойко Борисов и той няма как да спре този процес. Още повече че си има един хубав воденичен камък на врата, който се нарича Цветан Цветанов и усилено го тласка към дъното“, каза още Яне Янев.
Няма вариант, при който РЗС да изгуби изборите, обяви Янев.

Според него кандидатът за президент на партията Атанас Семов ще отиде на балотаж, защото „той е най-достойният, образован и ерудиран човек с ясна европейска визия. Друга категория политик – такава каквато не е имало през последните 20 години в България“.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s