ДПС се оплака в Турция, че изселниците няма да могат да гласуват на местните избори


Представители на делегация на ДПС в Турция са коментирали пред турския вицепремиер Бекир Боздаг, че изселниците там нямат право да гласуват на предстоящите в България местни избори  заради промени в Избирателния кодекс. Това се казва в прессъобщение на партията.

В началото на юни с промени в Изборния кодекс парламентът въведе правилото за т.нар. уседналост на избирателите, според което хората, които са се пререгистрирали в друга община до 23 юни, ще могат да гласуват по новия си адрес на местните избори наесен.

Делегацията в Анкара е водена от зам.-председателя на партията Рушен Риза, а в състава й са били кметът на община Джебел и областен председател на ДПС-Кърджали Бахри Юмер, представителят на ДПС за Турция Исмет Исмаил и Салиха Емин,главен експерт към ЦС на ДПС.

Вицепремиерът Боздаг, с когото са се срещнали, отговаря в новото правителство за Държавната агенция за връзка с турските граждани в чужбина и родствените общности и за Дирекцията за управление на религиозните дела.
Риза запознал турския вицепремиер с дейността на Движението за права и свободи и изтъкнал ролята и значението на партията в българския обществен и политически живот. Обсъдени са и  турско-българските взаимоотношения в областта на икономиката, културата и образованието, се казва в съобщението.

Източник dnevnik.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s