"Люлин" незаконна, че и "Марица" и "Хемус", обяви Станишев


Цялата автомагистрала „Люлин“ и 30-те километра на „Марица“ са незаконни, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг в Народното събрание.
По думите му, за да бъдат законни, тези пътища трябва да бъдат заснети и магистралните участъци трябва да бъдат нанесени в картите на кадастъра.
„Това е изрично законово изискване, а не е направено от регионалния министър Росен Плевнелиев и неговата администрация“, добави лидерът на БСП.
По думите му, за да угодят на премиера Бойко Борисов и министър Плевнелиев, институциите нарушават закона, защото същевременно на пуснатите участъци има издадено разрешително за ползването им.
„За какъв правов ред можем да говорим и кой носи отговорността? Дотук с легендата на Росен Плевнелиев, че те са първите, които строят законни магистрали“, подчерта Станишев.
Той коментира, че регионалният министър много обича да говори за своята строителна „библия“ и да упреква предишното правителство, че строеното от тях не е законно.
Станишев посочи още, че за новата отсечка на „Хемус“ не са извършени и отчуждителни процедури, а законни били само между 120 и 150 метра от 7,5-километровата отсечка на автомагистралата, на която премиерът направи първа копка в понеделник.

По думите на Станишев, изводът от това е, че както строителството на пътища започва незаконно, така и приключва при управлението на ГЕРБ.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s