Без горива от "Лукойл", Танов запечатва тръбата


„Те са спрели да работят („Лукойл“ – бел.ред.). По принцип имат право да преработят това, което е вътре в завода. Това им позволява законът. Оттук нататък не могат да изнасят и да внасят в данъчния склад“, коментира директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.
Той уточни, че в момента не се допуска влизането на транспортни средства в завода и служителите трябва да осигурят запечатването на тръбата, която подава горива от „Нефтохим“ към страната.
Танов допълни, че в момента тече инвентаризация на наличните горива и когато количеството им се установи, ще се разбере и какви акцизи и ДДС рафинерията трябва да плати на държавата.
Според него инвентаризацията ще отнеме два-три дни.
Танов обясни още, че срещата между него, Валентин Златев и Симеон Дянков е била за уточняване на правомощията, които всяка страна има след решението на Агенция „Митници“ да прекрати лиценза на рафинерията и база „Росенец“.
Шефът на митниците поясни, че по решението му има предварително изпълнение, което означава, че дори и компанията да обжалва, докато обжалването не се обори в съда, рафинерията няма да може да работи.

Още по темата

„От направената проверка на „Лукойл“ е констатирано, че измервателните уреди са в несъответствие. Когато измервателните уреди се приведат в съответствие, да поканят на проверка агенция „Митници“ и ако отговарят на изискванията, да им бъде възобновен лицензът“, обясни Ваньо Танов.

От пресцентъра на финансовия министър заявиха, че Симеон Дянков днес няма да дава изявления пред медиите във връзка с този случай.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s