БСП обвини ГЕРБ в саботаж на спявката им на Бузлуджа


“Управляващите се опитват да провалят тържествата на левицата на Бузлуджа и планираното осветяване на звездата на паметника на върха”, обяви пред журналисти Антон Кутев.
Вчера областният управител на Стара Загора Йордан Николов е издал заповед, с която забранява достъпа на граждани и технически лица в сградата на Дом-паметник „Бузлуджа“ с аргумента, че е опасна за живота и здравето на хората, оплака се секретарят на БСП.
А по прогнозите на Кутев на „Историческата поляна под върха” се очаква да се съберат над 40 хиляди души.
Той отбеляза, че вече всички „опасни дейности“ са били извършени, обектът е бил захранен с ток и звездата е била „запалена“.
По думите на Кутев в паметника са влизали единствено двамата техници, отговарящи за проекта.
“Ако звездата на паметника не светне довечера, ще осветим офисите на ГЕРБ на 16 и 17 етаж (бел.ред. в административната сграда на НДК), закани се секретарят на БСП.
Кутев посочи, че това може да се организира за седмица, колкото е необходимо, за да се пренесат прожекторите от Бузлуджа до София.
Националният събор на левицата тази година е под мотото „И след 120 години – съвременници на бъдещето“.

Утре по традиция социалисти от цялата страна ще се съберат на Историческата поляна под връх Бузлуджа в Стара планина, за да отбележат годишнината и празника на БСП – 2 август.

Източник dnes.bg

Вашият коментар