До момента 52 партии са подали документи за участие в местните избори


Вече 52 партии са подали заявления за участие в местните избори, съобщи Централната избирателна комисия, предаде БТА. До момента комисията е регистрирала пет политически партии – ГЕРБ, Политическа партия „Съюз за Пловдив“, „Вяра, Морал Родолюбие Отговорност – Национален идеал за Единство“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и „Обединена Социалдемокрация“.

Постъпили са и 12 предложения за общински избирателни комисии от общо 264 общини. Крайният срок за назначаването на всички комисии е 18 август.

Ръководството на българските посолства и консулства трябва да поискат съгласие на съответната държава за разкриване на секции до 13 август. Това може да стане, ако има най-малко 20 души, които са заявили, че ще гласуват. В случай, че в населеното място няма дипломатическа или консулска служба поне 100 души трябва да са обявили, че желаят да участват във вота, като това трябва да стане до 27 септември. Българите, които искат да гласуват извън страната трябва да го обявят до 27 септември, след което ще бъдат заличени от списъците по постоянен адрес.

От 5 август ЦИК започва да приема документи на партии за участие в президентските избори. Краен срок за политическите организации, които желаят да се регистрират за местните избори е 8 август.
Местният вот ще се проведе на 23 октомври.

Източник dnevnik.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s