Два млн.лв. таван за президентските, осем за местните избори


Публичен регистър на банковите сметки на партиите и коалициите ще показва разходите им по време на предизборните кампании.
ЦИК трябва да представи пред Сметната палата данните за сметките, които ще обслужват кампаниите на допуснатите до изборите политически формации.
Регистърът ще е публичен и в него ще се отчитат всички приходи и разходи на политическите сили (партиите, коалициите и инициативните комитети) във връзка с изборите.
До 30 дни след изборите политическите играчи трябва да представят в Сметната палата подробна сметка за предизборната си кампания. За всеки един приход или разход е нужен документи.
Анонимните дарения са забранени. Същото важи и за търговци, юридически лица, НПО-та, чужденци извън ЕС. Физическите лица пък не могат да даряват над 10 000 лв. годишно на любимата си партия.

2 млн. лв. е горната граница на номинираните за президент от партии, коалиции или инициативни комитети. За местните избори сумата не бива да надхвърля 8 млн. лв., тъй като в нея влизат и кампаниите на общинските съветници.

Източник actualno.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s