Калфин: "Атака" върши мръсната работа на ГЕРБ


„За пореден път лидерът на партия Атака Волен Сидеров върши мръсната работа на ГЕРБ, а там някой се страхува от Меглена Кунева”.
Така кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин коментира пред журналисти във Видин идеята, обявена от Сидеров, за подписка в парламента за недопускане на Меглена Кунева до президентските избори.
Лидерът на „Атака“ ще се опита да атакува кандидатурата на Кунева пред Конституционния съд. Според Сидеров, който също ще атакува президентския пост, тя не отговаря на конституционното изискване да е живяла в България поне шест месеца от всяка от последните пет години.
„Мисля, че всеки, който има какво да каже, трябва да има право и възможност да участва на изборите. Надявам се Сидеров да не събере 48 подписа сред депутатите”, допълни Калфин.
Евродепутатът подчерта още два факта, свързани с предстоящите избори. От една страна, Калфин отбеляза, че в тричленните ръководства на ОИК от 264 общини в 65 са включени единствено представители на ГЕРБ.
„Това е червена лампа, никога досега не е имало такава монополизация на ОИК от страна на една партия”, подчерта Калфин.
Той коментира още, че ако управляващите реализират идеята си да затворят парламента преди изборите, то скандалът ще има не само национален, но и международен отзвук и реакция.
Евродепутатът добави, че Видинско е най-бедният в Европа регион.
„Имам ангажимент да търсим в ЕП специално внимание към най-изостаналите региони в Европа за бюджетната рамка след 2014 г.”, каза Калфин.
Той посети строящия се Дунав мост при Видин, който е най-големият български обект, финансиран с европари – 70 млн.евро по програма ИСПА.

Главният мениджър на обекта Алберто Бергара от испанската компания-изпълнител FCC Constucciones заведе Калфин до върха на най-високия стълб на бъдещия мост. Бергара обеща, че до края на 2012 г. мостът ще бъде готов.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s