Сътрудничим си с Македония в евроинтеграцията


България и Македония подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на европейската и евроатлантическата интеграция, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Това стана след срещата на българския министър на външните работи Николай Младенов с неговия македонски колега Никола Попоски.

Министър Младенов заяви, цитиран от пресслужбата на министерството, че България има моралното задължение да помогне на всички свои съседи в изпълнението на критериите за членство в ЕС, в развитието на добросъседските отношения и регионалното сътрудничество.

Той изрази надеждата си Скопие да положи усилия за преодоляване на негативната риторика и предразсъдъците спрямо България.

Николай Младенов потвърди и желанието си за съвместно честване на общи за двете държави исторически дати и личности, което ще съдейства за по-доброто развитие на двустранните контакти.
Македонският министър на външните работи Никола Попоски посочи, че крайната цел е целият регион да стане част от голямото европейско семейство.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s