Искрено и лично с Борисов! За вота, за Първанов и за…


За изборите и за изборът му на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова

Целта на ГЕРБ е да спечели изборите и да прави втори мандат. Сега искам да спрат 5 години да ме питат за следващите избори, защото ще мине 1 г. и ще ме питат пак, омръзна ми. Никога не съм си променял решението, но след 5 години може и да си го променя и да остана премиер, обяви пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

По думите му от ГЕРБ са преценили, че Росен Плевнелиев и Маргарита Попова биха могли да бъдат прекрасни президент и вицепрезидент.

„Те са по-независими дори и от г-жа Кунева. На мен ми трябват президент и вицепрезидент, които да говорят само истината“, категоричен бе Борисов.

Той допълни, че е необходим грамотен човек за президент, който да знае какво ще причини на държавата, когато говори по темата за вдигането на доходите.

Според Борисов Плевнелиев е и много добре приет в Брюксел, така че ще може да помага и на правителството, и на държавата.

„Абсолютно същото се отнася и за Маргарита Попова“, отсече лидерът на ГЕРБ.

„Преди два месеца казах на Плевнелиев на един път до Перник, че ще ми трябва като президент. Той ми каза, че това ще му наруши семейните неща – обича да си разхожда децата, искам след като приключа с министерството, да отида да си преподавам. Но и двамата с Попова са обичани от хората. Те единствени, когато не са били съгласни са излизали пред мен и са го казвали. Те и двамата са това, което искам да видя – модерна, подредена държава в инфраструктурата, в екологията“.

„Плевнелиев има по-висок рейтинг от мене, когато бях главен секретар в МВР“, завърши Бойко Борисов.

За Калфин, Кунева и Семов

„Да, Меглена Кунева беше човекът на Брюксел в България, а Плевнелиев е човекът на България в Брюксел

Плевнелиев, Калфин, Кунева и Семов са тип европейски политици“, каза премиерът и допълни, че вярва, че на президентските избори ще има битка за европейска визия на България.

За Цветан Цветанов

Още преди година го бях определил за президент, той е моят кандидат. Но когато следвахме приоритетите си, аз му казах, че той ще ми е важен в правителството. И до ден днешен той ми говори на „Вие“.

Само Цветанов от министрите е изявен член на партия ГЕРБ, а и Мирослав Найденов, но той не е активен член. Партийците са в НС. Това момче Цветан Цветанов ме възхищава, три години той не ме е занимавал с едно подписче като лидер на партията.

За президента Първанов

„По-добре силна ръка, отколкото човек на меката китка“, така премиерът коментира мнението на президента Георги Първанов, че Бойко Борисов е човек на силната ръка.

„Георги Първанов е умен и хитър политик“, каза още Борисов във връзка със сравнението на президента, че лозунгът на ГЕРБ „Градим България“ прилича на бригадирския лозунг „Строим България“.

По думите му, както се е шегувал и е мислел ГЕРБ за циркаджии, така на лидера на БСП Сергей Станишев са му били взети играчките.

„Има една приказка: Шегувахме се, шегувахме се, на сутринта кълките ни боляха“, иронизира Борисов интерпретациите на левицата за лозунга на ГЕРБ.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s