Дянков отмята обещанията в тефтера, радва се Борисов


„Много по-старателно, отколкото някои си мислят, отмятаме всяко едно обещание, което сме поели“, обяви премиерът Бойко Борисов, след като откри обновения лъчетерапевтичен комплекс в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.

„Не случайно водя почти навсякъде министър Дянков с мен, защото пише в тефтера обещанията и после си ги отмята“, допълни министър-председателят.

Той се пошегува с директора на болницата за новата придобвика с думите: „Жалко, че не мога да се похваля с победата си на тенис в Банкя, който играх с доктора /б.р доц. Карен Джамбазов – шеф на болницата/ и Цвети Пиронкова, след като днес показва такава придобивка“.

Най-голямата болница в Южна България от днес се сдоби с втория линеен ускорител, като това ще позволи през него да минават по 140 раково болни пациенти на ден.

Новият апарат струва близо 4 милиона лева. 50% от сумата е осигурило правителството, след поет ангажимент от премиера Бойко Борисов. Другата половина е от бюджета на болницата.

„Ракът не е нелечимо заболяване, като се диагностицира в ранна форма, този апарат лекува онкоболните и не вреди на другите им органи“, уточни здравният министър д-р Стефан Константинов.

Така Пловдив става единствения град в България, в който ще работят два апарата за лъчелечение. На тях ще се лекуват онкоболни от цяла Южна България.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s