Общинари рекетирали Плевнелиев за 500 бона


„Половин милион лева са искали от Росен Плевнелиев трима общински съветници от София, по-известни като брокерите на Столичния общински съвет“, обяви в Пловдив вътрешният министър Цветан Цветанов.

Те искали парите, за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата. Рекетът е станал през 2007 година.

500-те хиляди лева им били „необходими“, за да решат проблема с парче общински имот, което пречило да бъде завършен строежа на обекта и влизането му в експлоатация.

Още по темата

Плевнелиев не ще компромати: Аз съм свободен човек!
„Срещу тези хора не се води наказателно преследване, тъй като реално не е била осъществена корупционната схема“, уточни Цветанов.

Кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев не се е поддал на шантажа, но не е и пуснал жалба в полицията. Бил категоричен, че няма да се замесва в подобни схеми.

Плевнелиев каза, че през последните 20 години пази всички свои документи – в това число и данъчните си декларации в Германия и в България.

По думите му той е съхранил документите не заради данъчните, а заради собственото си спокойствие.

В отговор на въпрос Росен Плевнелиев каза, че на 20-ата секунда е изгонил човек, който в началото на работата му като министър се е опитал да му загатне за евентуални нечестни намерения.

„Влезе някакъв човек, в разстояние на 20 секунди, изобщо не е ставало въпрос за пари. Той каза: „Ваш интерес – наш интерес.“ В момента, в който каза „наш интерес“, той беше изгонен“, описа другият случай кандидатът за президент на ГЕРБ.

Източник dnes.bg

Вашият коментар