Драги Сергей! Данаилов съм! ГЕРБ ме амбицира за вице


Стефан Данаилов се мотивирал да се включи в президентските избори заради арогантността на ГЕРБ при представянето на кандидатите Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

Актьорът, който не присъства в залата по време на избирането му за вицепрезидент на Ивайло Калфин, изпратил писмо на лидера на БСП Сергей Станишев на 9 септември.

В него Данаилов тръгва с „Драги Сергей…“ и продължава, че преди заседанието на конгреса е отказал предложението да бъде кандидат за президент, защото е смятал, че може да бъде по-полезен като активен съветник на по-младото поколение в БСП.

Той посочва, че на 4 септември с любопитство е наблюдавал пресконференцията на една партия, която е номинирала кандидатите си за президентската институция, и е бил огорчен от демонстрираното отношение към хора, които имат претенцията да станат водачи на нацията.

„Та как ще можеш да чертаеш нови хоризонти за по-достоен живот на всички българи, ако от първия ден имаш „началник”, който вече ти нарежда какво можеш и какво не можеш да правиш!

И едва ли не им заявяват, че временно ще заемеш полагащо се другиму кресло и дори да си успешен президент, следващият ще е някой друг“, пише Данаилов.

„Точно това самоуверено поведение, че българите няма какво да избират, ме амбицира“, заявява Данаилов в писмото си до Станишев.

То беше изчетено от лидера на БСП пред делегатите на партийния форум.

„Преди години прочетох една стара източна притча, в която ученикът пита учителя си какво би му казал, ако научи, че ученикът му е паднал. „Стани“, отговорил му той. „Ако пак падна“? „Отново стани“, му казал наставникът. „И колко може да продължавам – да падам и да ставам“, попитал ученикът.

„Падай и ставай, докато си жив. Тези, които след като паднат, не намерят сили да се изправят, са мъртви“, казал учителят.

Уверявам те, че заветът на поколенията от моя род нито за миг не ме оставят безразличен към съдбата на моята партия и затова активно се включих в кампанията „Ивайло Калфин – президент“, пише още в писмото Ламбо.

„Готов съм да опитам да извикам на живот онова, което прави българите горди и отговорни към съдбата си. Нямаме гаранции, че ще успеем, но знам, че не мога да гледам отстрани.

Няма да съм аз! Човек трябва да следва своята съдба. Моята е неразривно свързана с тази на БСП. В ада на политическото противоборство всеки слиза със своя огън.

Ние обаче трябва да излезем оттам като единна партия със свои искра и вяра, които да предадем на хората. Сергей, с това писмо ти предлагам да разгледаш и моята кандидатура за вицепрезидент“, завършва писмото си Стефан Данаилов.

Думите на Данаилов бяха посрещнати с ръкопляскане и ставане на крака от съпартийците му.

Единствено Георги Близнашки гласува против номинацията му за вицепрезидент.

„Не смятам, че това е човекът, който може да олицетворява социалистическата кауза. Ситуацията е отчайваща, това е спасителна операция на една кампания, която върви изключително зле“, отсече той

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s