Цветанов е подъл. Умишлено накисна Плевнелиев!


Вътрешният министър Цветан Цветанов абсолютно умишлено „накисна“ кандидата за президент Росен Плевнелиев да се обяснява защо не е уведомил прокуратурата, че е бил изнудван от трима общински съветници от София заради изграждането на Бизнес парка през 2007 г.

Това заяви кандидат-кметът на София от БСП Георги Кадиев пред БНТ.

Той обясни, че става въпрос за трима общински съветници, двама от които сега били от групата на ГЕРБ. Третият не бил сега общински съветник.

Към онзи момент, към 2007 година, те са били представители на десни политически партии, коалиционни партньори.

„Питайте Росен Плевнелиев. Искам той да излезе, ето така, да ме погледне в очите и да каже: „Георги Кадиев лъже“, заяви червеният кандидат-кмет, отказвайки да посочи точни имена.

Още по темата

Общинари рекетирали Плевнелиев за 500 бона
Той уточни, че разбрал за случая в края на миналата седмица, когато информацията съобщил Цветан Цветанов в Пловдив. Тогава МВР шефът каза още, че не се води наказателно преследване, тъй като реално нямало осъществена корупционна схема.

„Госпожа Фандъкова, между другото, също е знаела за това нещо 2008 година. Къде е нейната роля? Вчера я слушах как обясняваше, че общинските съветници нищо не правели, а пък тя работела. Извинявайте, как така нищо не правят общинските съветници? Ето, оказа се, че те искат подкупи. Само че са от нейните общински съветници“, възмути се Кадиев и призова Плевнелиев да обясни защо не е уведомил прокуратурата.

Според него този случай бил много показателен в няколко посоки.

„Той показва, според мен, абсолютно умишленото накисване на Росен Плевнелиев да се обяснява, от страна на Цветан Цветанов. Показва подлостта на Цветанов. Той показва страхливостта на Плевнелиев. Той показва това, че те са готови да вкарват хора в листите си, независимо, че знаят че са корумпирани.

Той е показателен, това е един вид български Уотъргейт. Той е показателен за цялото лице на една политическа партия, която в момента управлява България и която се стреми да завземе всички възможни ръководни постове. Нека хората си правят изводите“, заключи Кадиев.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s