ГЕРБ забърка нов скандал с агитация сред деца в Пловдив


„ПП ГЕРБ-Пловдив ви кани на детско парти „Довиждане, лятна ваканция“. Това гласи обява от плакат, разпространен в пловдивския район „Северен“.

Партито вече се е състояло, в късния следобед на 7 септември, на детската площадка пред поликлиниката в квартала – с много лакомства и забавления за малчуганите, осигурени от ГЕРБ.

Това породи поредния скандал, в който партията на Бойко Борисов беше обвинена в политическа агитация на деца.

Депутатът от ГЕРБ-Пловдив Стефан Дедев бе категоричен, че в детското парти не е имало политическа агитация. То е организирано след подадени молби от родителите, които искали да се решат няколко проблема в квартала.

„Не виждам нищо лошо в това, по време на празника не е споменавано името на ГЕРБ, не са раздавани и подаръци с логото на партията“, заяви пред Dnes.bg депутатът.

На събитието са присъствали общински съветници от ГЕРБ в града и представители на районната администрация. Те изслушали проблемите на родителите, докато децата се забавлявали.

 Хората поставили въпроса с мръсотията в междублоковите пространства и били недоволни, че масово собствениците на домашни любимци разхождат животните по детските площадки, а пясъчниците се ползвали за кучешки тоалетни.

„Детският празник не е бил с политическа цел, искахме да чуем проблемите на гражданите и да видим как да ги решим“, кълне се Стефан Дедев.

Що се отнася до логото на партията върху листовките, по думите му то идвало малко в повече и занапред щели да се избягват подобни надписи върху обяви на детски тържества.

Преди няколко месеца ГЕРБ-Пловдив се забърка в друг скандал, отново за политическа агитация сред деца.

Тогава от БСП алармираха, че по време на футболен турнир деца са карани да преобличат спортните си екипи с такива, на които има абревиатурата на ГЕРБ. Медалите и купата също били с логото на партията.

По-рано пък депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова се раздели с ръководния си пост на местната структура в Пещера, след като на ученическо състезание под нейния патронаж ученици бяха карани да изпишат надписа „Ние сме ГЕРБ – с теб сме по-силни“.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s