Докато пробутват хора като Ламбо, БСП няма бъдеще!


Стефан Данаилов е ретроградна фигура, работеща срещу обновлението на БСП.

Така проф. Георги Близнашки мотивира решението си да не подкрепи кандидатурата на актьора за вицепрезидент, която беше одобрена вчера от националния съвет на партията. Единствено той гласува против номинацията му.

„Това е акт на отчаяние. Докато хора като Стефан Данаилов ги пробутват като любимци на тази партия, тя няма никакво бъдеще. Това е човек от миналото, една ретроградна фигура, която през годините е работила срещу обновлението на БСП“, коментира Близнашки пред Нова телевизия.

Според него кандидатурата на Ивайло Калфин за президентския пост върви към драматична загуба.

„За всички е ясно, че Калфин е посредствена фигура, без солидна политическа биография. Той никога не е заемал ясна политическа позиция и няма какво да каже на българския народ“, смята Близнашки.

Според него кампанията на Ивайло Калфин до тук е пълен провал, защото не съдържа нито едно послание, нито запомнящо се изявление. В тази връзка, по думите му, се е появила спасителната фигура на Стефан Данаилов.

„Реформаторското ядро, което започна промените, на практика е разбито – останахме няколко души“, допълни червеният депутат.

Близнашки заяви, че ще бъде поискана оставката на Сергей Станишев, който „от две години знае, че главата му е на дръвника“.

Червеният депутат Антон Кутев обаче обясни поведението на Близнашки с това, че той е бил една от кандидатурите за президент, но за него са гласували едва петима човека, докато за Калфин – над 60%.

Кутев е на мнение, че с тази кандидат-президентска двойка БСП със сигурност ще спечели изборите. Той допълни, че те са хората, които са в състояние да спрат пътя към монополизиране на властта от страна на ГЕРБ.

„Всички от БСП станаха и аплодираха решението Стефан Данаилов да бъде кандидатът ни за вицепрезидент. Лично аз смятам, че това решение е изключително силно. Това, че един човек е бил против, не знам дори дали е новина и се учудвам на интереса към него“, коментира червеният депутат.

Кутев отрече твърденията на Близнашки, че много хора в партията споделят неговото мнение, но ги е страх да говорят.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s