Върнете бонусите до петък или уволнявам наред!


Всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през 2011-та година, трябва да ги върнат в срок до петък.

Това нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той беше категоричен, че в условията на криза няма да вземат допълнителни пари.

Борисов заплаши, че ако взети бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

„Един бонуси, други – ДМС, други – от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, в петък, като се върна, ще пиша до ДПС – са ми пратили писмо – кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок“, заповяда Борисов.

„Повтарям – тези длъжностни лица, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му. Ако е заместник-министър, ще го уволня, а ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът“, отсече премиерът.

Той обеща, че в петък ще отговори на писмото на ДПС, в което хората на Ахмед Доган настояват за пълна информация за раздените бонуси в министерства и ведомства.

В отговора си Борисов щял да напише, че този кабинет няма такива хора.

„Всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени“, заплаши още веднъж премиерът.

Премиерът призова парите от бонуси да бъдат върнати и от предишния кабинет, който по думите му „в пъти повече са взели от нас“.

Заради скандала с бонусите вече бяха отстранени шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

След това започна престрелка между опозицията и управляващите кой колко е взел и с какво ги е заслужил.

Вчера ГЕРБ изнесе данни, базирайки се на писмо от Сметната палата, че допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година.

Станишев определи твърденията като „опашати лъжи“ и поиска оставки. Преди това пък БСП изнесе данни за 2010 година, от които става ясно, че министри и зам.-министри на ГЕРБ са получили десетки хиляди лева над заплатата си.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s