Поне десет жертви на Бурята Санди в САЩ


Поне десет жертви на Бурята Санди в САЩ

Една от най-силните бури, които някога са връхлитали Съединените щати – Санди, достигна крайбрежието на щата Ню Джърси близо до град Атлантик Сити. Природното бедствие предизвика евакуации, спиране на транспорта и прекъсване на кампанията за президентските избори, съобщава Ройтерс.

По данни на Асошиейтед прес бурята е отнела живота на най-малко десет души. Над 3 милиона клиенти са останали без електричество, а над един милион души са получили заповед за евакуация.Атлантик Сити е напълно наводнен, като на места нивото на водата достига половин метър, съобщава ИТАР-ТАСС.

Бурята предизвика четириметров прилив на морска вода в Ню Йорк. Големи райони от Манхатън са наводнени и потънали в мрак, а 250 000 жители на квартала останаха без електричество. Строителен кран се срина до недовършен небостъргач, скоро след като властите евакуираха района, съобщава ДПА.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви, че аварийното електрозахранване в университетската болница в града е спряло и властите преместват болните оттам, пише БТА. Той каза, че в няколко района на Манхатън все още има ток. Същевременно са избухнали и няколко пожара от прекъснати електропроводи.Франс прес съобщи, че двама души са загинали в Ню Джърси след като дърво паднало върху автомобила им.

Десетте жертви на бурята са от Ню Джърси, Ню Йорк, Мериленд,Пенсилвания и Кънектикът. Канадската полиция съобщи, че в Торонто една жена е била убита от повален от вятъра знак.ИТАР-ТАСС отбелязва, че столицата Вашингтон очаква най-голямото наводнение за последните 16 години.

Източник dnes.bg

Вашият коментар