Родителите на Женя: Доживотен затвор за извергите, убили дъщеря ни!


Дъщерята на поръчителката: Страхувах се, че Петър ще убие и мен

Родителите на убитата Женя от Варна настояха извергът, погубил дъщеря им, както и поръчителят на престъплението – лелята на момичето, да получат доживотни присъди без право на замяна

Родителите на убитата Женя от Варна настояха извергът, погубил дъщеря им, както и поръчителят на престъплението – лелята на момичето, да получат доживотни присъди без право на замяна. Това стана на първото заседание на Варненския окръжен съд по делото.

По-рано стана ясно, че соченият за убиец на 21-годишната Женя – Петър Ангелов, признава вината си и ще бъде съден по съкратената процедура. Смятаната за поръчителка на убийството – лелята на Женя, Светла Тодорова, обаче все още отрича да е замесена в престъплението. Петър е приятел на дъщеря й Даниела.

Пред съда майката и бащата на Женя обясних през сълзи, че очите на детето им са били широко отворени, обърнати към вратата, а устата й също била отворена. „Сигурно детенцето ми е искало да извика за помощ“, заяви бащата Десислав Тодоров.

Освен почерненото семейство бяха разпитани и Данаил Тодоров – мъж на Светла, с когото тя живее на съпружески начала, и дъщеря й Даниела. И двамата обаче отказаха да свидетелстват срещу нея.

Даниела каза, че не си спомня много за нощта на убийството. Затова бяха прочетени показанията й пред съдия, направени след разкриване на престъплението. От тях стана ясно, че момичето е било наясно с цялата уговорка между майка й и приятеля й, дори за приблизителния час, в който Петър ще извърши убийството. Тя дори няколко пъти чула шум от стаята на братовчедка си, но се направила, че нищо не се случва.

“Страхувах се, че Петър ще ме обърка и ще убие и мен”, е записано в показанията й.

От обвинителния акт стана ясно още, че Даниела и Петър се сближили през 2012 г., но се запознали 2 години преди това. През септември миналата година Светла споделила с дъщеря си, че иска Женя да изчезне, като я помолила да намери кой да я убие.

Приятелят на Даниела – Петър, се съгласил да стори това за 2000 лева. „Женя много ме дразни, дори с това, че живее. Искам да изчезнат (тя и родителите й), мразя я, после всички ще живеем добре“, казала Светла и двамата сключили сделката. Момчето получило аванс от 500 лева с обещанието, че останалото ще вземе, като убие Женя.

Петър се прибрал вкъщи, сложил в една торбичка анцуг, маска за картинг и нож за масло. След това излязъл с Даниела и приятели, разхождали се из квартал „Левски”, купил си пико и се надрусали заедно. Даниела се прибрала вкъщи. Тъй като наркотикът не му стигнал, Петър втори път отишъл да си набави. Купил си латексови ръкавици от аптека до Окръжна болница и отишъл на гости при приятел.

След това излязъл оттам, без да дава обяснения къде отива. Близо до дома на Женя се дегизирал и влязъл в стаята на заспалото момиче, държейки нож в ръката си. Момичето се събудило, а той настървено започнал да нанася удари по цялото й тяло. Тя се съпротивлявала, започнала да пълзи, но не успяла да се измъкне. По време на зверските удари ножът на мъчителя се счупил и той започнал да забива в тялото на жертвата си химикали и друг предмет, който все още не е установен. Когато се убедил, че си е свършил работата, избягал, оставяйки Женя жива. Петър се върнал при приятеля си, преоблякъл се и отишъл да изгори дрехите, с които е убил момичето.
Сутринта майката на Женя видяла кръв в мивката и открехнатата врата на стаята й, през които забелязала облените в кръв крака на детето си. Повикала съпруга си, който намерил дъщеря си убита. Направените експертизи установили, че младото момиче е починало от кръвозагуба.

77 са нараняванията по тялото на убитата Женя от Варна, които са преброили лекарите, извършили аутопсия на тялото й. Раните са били по лицето, шията и по ръцете на жертвата, пише в обвинителния акт, съдържащ 30 страници.

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s