След снощните стълкновения: 23-ма в РПУ-тата


Тази сутрин пред НС протестиращи няма, но полицаите са тук

23-ма души са задържани след вчерашните протести в столицата23-ма души са задържани след вчерашните протести в столицата, съобщиха от МВР.

От полицията уточняват, че те са арестувани за хулигански прояви, нанасяне на имуществени щети и за неподчинение на полицейски разпоредби.

Dnes.bg припомня, че през целия ден вчера имаше стълкновения между полиция и протестиращи, които се бяха събрали пред сградата на парламента и настояваха за оставката на кабинета.

Спречкванията бяха белязани с няколко ранени демонстранти, един униформен също пострада.

Късно снощи няколкостотин души образуваха жива верига пред сградата на НС и заявиха, че днес няма да допуснат вътре депутатите.

Протестиращите събориха част от металните заграждения с помощта на контейнери за боклук, до сериозни инциденти обаче не се стигна.

След полунощ ситуацията се уталожи, а днес парламентът осъмна с много полицаи, жандармеристи и нова заграждения, заключени с вериги.

Коли на жандармерията са спрени откъм служебния вход на НС, откъм храм-паметника „Св. Александър Невски“ също се забелязват униформени.

Периметърът на охрана е разширен, затворен е участък от ул. „Оборище“ – от бул. „Васил Левски“ до храм-паметник „Св. Александър Невски“. Затворена е и ул. „Московска“.

Няма обаче протестиращи, движението в района се осъществява нормално. Обстановката е абсолютно спокойна.

Рано тази сутрин парламентарната група на БСП се събра на заседание. В парламента днес са премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов. В пленарната зала ще продължат разискванията по първото четене на бюджета за догодина.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s