Окупацията остава – администрацията се връща в СУ


„Ранобудните студенти“: Имаме вяра и сила в протеста!

Администрацията на Софийския университет ще бъде допускана днес до РекторатаАдминистрацията на Софийския университет ще бъде допускана днес до Ректората, съобщиха във Facebook „Ранобудните студенти“.

„След снощните извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила в протеста. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната“, пишат те.

Достъп до сградата на Ректората ще бъде осигурен на ръководствата на факултетите: декани и заместник-декани, на служителите от деканатите и инспекторите от сектора „Студенти“, както и на служителите в централната ректоратска администрация. Това пък се посочва в съобщение, публикувано в сайта на Софийския университет.

В крайна сметка тоталната окупация, при която всички врати и входове на СУ бяха овързани от студенти с вериги и катирани, продължи само два дни.

Пред „Фокус“ Николай Дюлгеров, един от „ранобудните“ коментира, че е доволен от студентската активност по протестите през последните дни, но заяви, че лично за него, нещата са в по-широк план.

„Оставката е на дневен ред и е най-важното, но много важни също са моралът и отговорността. Не би трябвало да спрем след като постигнем оставката, а да настояваме за морал и отговорност в политиката“, посочи той.

dnes.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s